בריחת ודליפת שתן – יש מה לעשות!

בחירת טיפול זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול בבריחת שתן!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

בריחת שתןבריחת שתן היא מצב בו אנשים לא מצליחים לשלוט בפעולת ההשתנה, וסובלים מדליפה של שתן. זהו מצב מביך המופיע בדרגות חומרה שונות אשר לעתים עשוי להפריע בחיי היום יום. במידה ובריחת השתן משמעותית, חשוב לא להתבייש ולגשת לטיפול רפואי, מכיוון שברוב המקרים שינוי באורח חיים וטיפול קל יכולים לעזור להתגבר על הבעיה.

הפעילות התקינה של מערכת השתן

מערכת השתן היא אחת המערכות החשובות בגוף, ותפקידה לסנן מהדם חומרי פסולת ונוזלים עודפים. מערכת השתן מתחילה בכליות, האחראיות על סינון הדם אשר מהן השתן עובר דרך השופכנים לשלפוחית השתן.

ברגע ששלפוחית השתן מתמלאת, אנו חשים את הצורך לתת שתן והולכים אל השירותים. במצב התקין, הגוף יודע להתאפק ולהחזיק את השתן כך שייצא החוצה רק באופן רצוני. על מנת להחזיק את השתן, הגוף משתמש בשני מנגנונים עיקריים:

  • שרירי שוער – נמצאים בצינור השופכה ומתכווצים כך שלא מאפשרים לשתן לצאת החוצה. בזמן השתנה, שרירים אלה מתרפים באופן רצוני ומאפשרים את יציאת השתן.
  • שרירי רצפת האגן ושרירי השופכה – בעלי תפקיד רב בשליטה על השתן, ומסייעים להחזקת השתן בשלפוחית.

הגורמים לדליפת שתן

קיימים מצבים בהם הגוף אינו מצליח להחזיק את השתן בצורה תקינה, והשתן בורח החוצה באופן שאינו רצוני. ניתן לחלק את הגורמים לבריחת שתן למספר סוגים:

  • פגיעה במערכת השרירים –  בדרך כלל, בריחת השתן מופיעה לאחר פגיעה בשרירי רצפת האגן או השוער. במקרים אלה השרירים לא מתפקדים כראוי ולא מצליחים להחזיק את השתן בשלפוחית השתן בצורה תקינה.
  • פגיעה עצבית – בדומה לכל פעולה בגוף, גם מערכת השתן מעוצבבת על ידי המוח ומערכת העצבים ובצורה זו אנו מצליחים לשלוט במתן השתן. פגיעה עצבית יכולה למנוע מהמוח לספק את הפקודות המתאימות להחזקת השתן ולמנוע את השליטה הרצונית.
  • מחלות רקע שונות – קיימות מחלות רקע שונות המתבטאות בהשתנה מרובה (כמו לדוגמא סכרת) הגורמות להיווצרות מצבים בהם הגוף לא מצליח להתמודד עם תכיפות מתן השתן ומופיעה בריחת שתן.
  • חוסר זמינות של שירותים – קיימים מצבים בהם אין זמינות גדולה של שירותים ואנשים נאלצים להתאפק למשך זמן רב. במקרים אלה השלפוחית מתמלאת מאוד ועלולה להופיע בריחת שתן. מצבים אלה שכיחים בעיקר באנשים בעלי מוביליות ירודה, אשר נמנעים מההליכה אל השירותים בגלל שמתקשים לעשות זאת.

טיפול בבריחת שתן

הטיפול בבריחת שתן יכול לסייע באופן משמעותי להתמודד עם הבעיה ולהפחית את כמות השתן הבורח ואפילו למנוע את בריחת השתן באופן סופי. הטיפול מומלץ לכל אדם הסובל מבריחת שתן, מכיוון שמדובר בבעיה אשר פוגעת באופן משמעותי באיכות החיים וגורמת למבוכה רבה. באופן כללי, סוגי הטיפול המומלצים בבעיות דליפת שתן הם:

פיזיותרפיה ותרגילים – ביצוע תרגילים שונים לחיזוק רצפת האגן ושיפור השליטה על הסוגרים מסייע באופן משמעותי לשיפור השליטה על השתן. תרגילים אלה מומלצים לכל אדם הסובל מבריחת השתן ובעיקר לנשים הנוטות לפתח בריחת שתן בגלל חולשה של שרירי רצפת האגן.

טיפול תרופתי – קיימים רופאים אשר ממליצים על טיפול באמצעות תרופות שונות האמורות להפחית את כמות השתן ולשפר את השליטה בשרירים. כמו כן, חשוב לזכור שקיימות תרופות המגבירות את מתן השתן (כמו פוסיד) ובמקרים של בריחת שתן משמעותית ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי החלפת התרופות.

טיפול פולשני – כיום קיימים מספר סוגים של טיפול פולשני להפחתת בריחת השתן. הטיפול הפולשני כולל הזרקת בוטוקס, התקנים שונים בדרכי השתן, גירוי עצבי וטיפול כירורגי.

בריחת שתן

אז מה היה לנו בכתבה:

רינת בר-לב

רינת בר-לב

מומחית לטיפול בבריחת שתן למבוגרים, מתבגרים וילדים. רינת עם נסיון רב בהתמודדות עם בעיות שליטה על הסוגרים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב